Aquae Vivae

VODENI PARK AQUAE VIVAE

 

U srcu Hrvatskog zagorja, u Krapinskim Toplicama, u ožujku 2015. godine otvoren je vodeni park Aquae Vivae (Živa voda), najveći kompleks unutarnjih bazena u Republici Hrvatskoj.

Novi vodeni park izgrađen je na mjestu bivšeg poznatog kupališta u Krapinskim Toplicama, koje ima više od 250 godina dugu tradiciju termalnog kupališta i koje je nakon ove investicije preraslo u suvremeni vodeni park s brojnim sadržajima namijenjenih svim uzrastima, obiteljskom i sportskom odmoru i rekreaciji.

 

SADRŽAJ I PONUDA VODENOG PARKA

Vodeni park se proteže na ukupno 18 tisuća četvornih metara, na dvije etaže i od sadržaja nudi 6 bazena kapaciteta 1.200 osoba – uz vanjski bazen u centralnom dijelu kupališta nalazi se i pet unutarnjih bazena: plivački bazen, bazen s valovima (jedini unutarnji bazen s valovima u Hrvatskoj), rekreacijski bazen koji se djelomično proteže i na vanjski dio kupališta, a u unutarnjem dijelu nalazi se veliki tobogan dužine staze 60m.

Vodeni park ima ronilački bazen, dubine 4,5 metra, trenutno jedini u Hrvatskoj u termalnim kupalištima gdje se uz vodstvo međunarodno licenciranih instruktora za sve kategorije ronjenja može sa kompletnom scuba opremom iskusiti zaron na dubinu od 4,5 m ili proći tečaj ronjenja za samostalnog ronioca otvorenih voda do 18 m dubine.

Na bazenima ugrađeno je preko 170 vodenih atrakcija (vodene mlaznice, masažni gejziri, slapovi, masažne podvodne ležaljke, kišne animacije, tobogani). Posebno treba istaknuti da se u bazenima koristi ljekovita termalna voda čija je temperatura na izvoru 41°C, a na ulasku u vodeni centar 39°C, čime je ovo kupalište, od svih zagorskih toplica, kupalište s najtoplijom termalnom vodom.

Neposredno uz bazene, u centralnom dijelu kupališta nalazi se i samoposlužni restoran Vivae, kapaciteta 120 osoba, sa dnevnom ponudom domaćih i internacionalnih jela, zdrave prehrane, brze hrane, salata i slastica. Bitno je napomenuti kako svakodnevno u ponudi imamo i jela i slastice bez glutena.

Kupalište je prilagođeno osobama s invaliditetom i teškoćama u kretanju.

U sklopu garderoba postoji poseban prostor za presvlačenje i dojenje beba.