LJEKARNA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

Odlukom Ministarstva zdravstva RH 16. lipnja 2003. godine spojene su Ljekarna Zabok i Ljekarna Krapina te se osniva nova županijska zdravstvena ustanova kao Ljekarna Krapinsko-zagorske županije. Danas u svom sastavu posjeduje pet ljekarničkih jedinica koje su tako raspoređene da osiguravaju dostupnost primarne zdravstvene zaštite, tj. dostupnost lijekova na širem području naše županije:

1. Ljekarnička jedinica Zabok, M. Gupca 63, Zabok
2. Ljekarnička jedinica Krapina, Magistratska 11, Krapina
3. Ljekarnička jedinica Sveti Križ Začretje, Trg dr. Lembergera 1, Sv. Križ Začretje
4. Ljekarnička jedinica Hum na Sutli, Hum na Sutli 172/1
5. Ljekarnička jedinica Desinić, Taborgradska 8, Desinić

Sve ljekarne su dobro opskrbljene lijekovima, medicinskim proizvodima, dijetetskim, homeopatskim i kozmetičkim proizvodima, dječjom hranom te medicinskim pomagalima, odnosno cijelim asortimanom koji je predmet poslovanja ljekarni.
Nositelji ljekarničke djelatnosti, magistri farmacije i farmaceutski tehničari pomoći će stručnim savjetom u pravilnoj primjeni lijekova, medicinskih i dijetetskih proizvoda te kozmetičkih pripravaka i drugih sredstava za zaštitu zdravlja u smislu racionalne i pravilne uporabe lijekova, sprečavanja bolesti i očuvanja zdravlja. Dodatne usluge Ljekarne odnose se na mjerenje šećera u krvi, krvnog tlaka, mjerenje udjela masnog i mišićnog tkiva, vaganje, mjerenje visine, izračun body mass indeksa.
Ljekarna je 01.04.2007. uspješno implementirala sustav upravljanja ISO 9001:2000, danas 9001:2008 te primjenom načela normi nastavlja svoju višegodišnju kvalitetu ljekarničke skrbi.

Ljekarničke jedinice su uključene u program ADIVA – savjetom do zdravlja u organizaciji Hrvatske ljekarničke komore i Phoenix Farmcije po kome je djelatnicima omogućeno kontinuirano dodatno educiranje i praćenje trendova u ljekarništvu, a pacijentima je omogućena dostupnost besplatnih stručnih edukativnih časopisa.
Ljekarne imaju cjelodnevno radno vrijeme, izuzev jedinice Desinić koja za sada radi u jutarnjoj smjeni. U Ljekarničkoj jedinici Zabok organizirano je dežurstvo kojim se osigurava 24-satna ljekarnička skrb.