Specijalna bolnica Akromion

Stručnjaci Specijalne bolnice za ortopediju i traumatologiju Akromion pružaju sve medicinske usluge u liječenju bolesti i ozljeda sustava za kretanje. Operativni zahvati uključuju sve od artroskopije do ugradnje umjetnih zglobova, saniranje prijeloma te rekonstruktivne zahvate loše saniranih prijeloma. U Akromionu se ugrađuju proteze svih velikih zglobova, od primarnih do revizijskih, kao i proteza kuka, koljena i ramena. Također, liječenje sportskih ozljeda sustava za kretanje specijalnost je stručnjaka Specijalne bolnice Akromion. Poslije operacije pacijenti imaju mogućnost nastaviti rehabilitaciju u Poliklinici Akromion u Zagrebu ili u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama. Za svakog pacijenta primjenjuje se individualni pristup liječenju.

Bolnica Akromion izdvaja se od drugih bolnica u Hrvatskoj mogućnošću odabira vrste proteze ovisno o životnoj dobi bolesnika i njegovim aktivnostima te stupnju oštećenja zgloba. Noseće površine proteza su ključni čimbenik za dugotrajnost proteze. Akromion pruža mogućnost odabira noseće površine; metal, keramika ili ukriženi polietilen. Najsuvremenija tehnologija integriranih operacijskih sala omogućuje liječnicima i bolničkom osoblju kompletan pristup slikovnim i tekstualnim medicinskim podacima o pacijentu za vrijeme operacije, što omogućuje neposredne i pravovremene konzultacije.

Specijalna bolnica Akromion koristi najmoderniji uređaj za magnetsku rezonanciju, MAGNETOM® Aera snage 1.5T tvrtke Siemens te zasigurno najbolji digitalni rendgenski uređaj na našem tržištu, Multix Fusion Max, prilagođen potrebama ortopedije i traumatologije. Prednost suvremenih uređaja za pacijente je u tome što smanjuju neugodu od skučenog prostora (klaustrofobiju) te omogućuju brzu i preciznu dijagnostiku. Prednost za liječnički tim radiologa i ortopeda je u pravovremenom dijagnosticiranju i razlikovanju upale od mehaničke nestabilnosti proteze, što znatno utječe na kvalitetan izbor terapije. Otvaranjem dijagnostičkog radiološkog odjela, Poliklinika Akromion, kao dio Specijalne bolnice Akromion omogućuje svojim pacijentima potpuno zaokružen sustav brze, pravovremene dijagnostike s individualnim pristupom svakom pacijentu te izbor optimalne metode liječenja koštano-zglobnog sustava.

U Poliklinici u Zagrebu provodi se rehabilitacija prije i poslije operativnih zahvata kao i rehabilitacija ambulantnih pacijenata kod bolnih stanja zglobova i kralježnice, upalne ili degenerativne etiologije te sportskih ozljeda i sindroma prenaprezanja. Cijeli proces rehabilitacije pod stalnim je nadzorom stručnog rehabilitacijskog tima koji uključuje ortopeda, fizijatra, fizioterapeuta. U Specijalnoj bolnici Akromion rehabilitacijski program prilagođava se mogućnostima i potrebama svakog pojedinca.

Sve usluge dostupne su na jednom mjestu, od pregleda i dijagnostike, pa sve do operacije i rehabilitacije, što omogućuje brz i uspješan oporavak svakog pacijenta.