Za moje srce, za tvoje srce slogan je ovogodišnjeg Svjetskog dana srca koji se svake godine, u cijelom svijetu, obilježava 29. rujna. Ove godine je i Klinika Magdalena je bila dijelom ove važne globalne kampanje!

Svjetska kardiološka federacija je 2000. godine utemeljila Svjetski dan srca kako bi na godišnjoj razini potaknula informiranje o kardiovaskularnim bolestima te njihovoj prevenciji kao važnoj odluci svakog pojedinca. Jeste li znali da bolesti srca i moždani udar odnesu 17,500,000 života godišnje? Upravo je zato bitno na globalnoj razini govoriti, podsjećati i informirati javnost o ključnim pitanjima i temama zdravlja. Čak 80% preranih smrti uzrokovanih bolestima srca može se izbjeći ako se kontroliraju četiri glavna faktora rizika – upotreba duhana, nezdrava prehrana, tjelesna neaktivnost te štetna konzumacija alkohola.

Male životne promjene mogu značajno utjecati na kvalitetu života i razinu zdravlja. Već s 30 minuta tjelesne aktivnosti na dan, prestanak pušenja te zdravom prehranom možemo smanjiti opasnost od moždanog udara i bolesti srca, a dijeljenjem znanja možemo inspirirati i druge da brinu o zdravlju srca. Upravo iz tog razloga svake se godine 29. rujna diljem svijeta organiziraju tisuće aktivnosti i događanja, a ove će godine po prvi puta jedno do tih mjesta biti i Klinika Magdalena.

U svojoj zagrebačkoj podružnici, Poliklinici Magdalena u Zagrebu, na adresi Radnička cesta 32, svim će građanima 29. rujna, u razdoblju od 9 do 15 sati pružiti potpuno besplatno mjerenje tlaka, EKG srca te savjetovanje i razgovor s liječnikom.

Svi su pozvani doći na besplatan pregled i preventivan razgovor o zdravlju s idejom da ispune jedno važno osobno obećanje: da će brinuti o svom srcu!