U srijedu, 07. studenog 2018. godine u Krapinskim Toplicama je održano potpisivanje ugovora o javnoj nabavi radova za izvedbu manjih infrastrukturnih radova u sklopu projekta Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja Krapinsko zagorske županije za ambulantu u Krapinskim Toplicama i ambulantu u Klanjcu.

Krapinsko-zagorska županija kao osnivač Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije provodi projekt pod nazivom „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije“ sa svrhom poboljšanja pružanja zdravstvenih usluga u sferi obiteljske medicine, primarne pedijatrije, primarne ginekologije i dentalne medicine, stanovnicima Krapinsko-zagorske županije, a koji je ukupno vrijedan 8.285.992,14 kuna, od čega je 85% sufinancirano sredstvima Europske unije iz  Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020“, Investicijski prioritet 9a, specifični cilj 9a1 – Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s fokusom na udaljena i deprivirana područja.

Projektne aktivnosti usmjerene su na provedbu manjih infrastrukturnih zahvata na ukupno 9 ambulanti Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije u skladu s Pravilnikom o minimalnim uvjetima. Vrijednost ugovora za izvođenje radova u ambulanti Krapinske Toplice je 1.087.859,90 kuna, a u ambulanti Klanjec 254.136,75 kuna. Ugovor o izvođenju radova su potpisali župan KZŽ Željko Kolar te vlasnik tvrtke MDK Građevinar Krunoslav Pavlinić. 23. listopada 2018. potpisan je ugovor sa izvođačem radova MDK građevinar o izvođenju radova na 7 lokacija domova zdravlja u ukupnom iznosu od 2.344.594,81 kuna  za ambulante Gornja Stubica, Zlatar, Desinić, Marija Bistrica, Veliko Trgovišće, Mihovljan i Mače. Rok završetka svih radova je do 31. siječnja 2019. godine. O navedenoj temi govorili su i pročelnica Upravnog odjela KZŽ za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar, ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan, zamjenik gradonačelnika Klanjca Zvonko Sever i načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić. Događanju je nazočila i zamjenica župana KZŽ Jasna Petek.

Ambulanta  Krapinske Toplice – Radovi se odnose na je preuređenje tj. adaptaciju  prostora cijele zgrade, tako da u istoj djelatnost obavljaju tri ordinacije opće/obiteljske medicine, dvije stomatološke ordinacije i patronažna sestra. Radovi su predviđeni u svim prostorima, a predviđena je i sanacija ovojnice – toplinska fasada.

Ambulanta  Klanjec – Radovi se odnose na  izgradnju kose rampe radi prilagodbe ulaza osobama s invaliditetom te preuređenje dijela prostora u zapadnom krilu zgrade za potrebe ordinacije opće – obiteljske medicine.