Primopredaja novog vozila

Ključeve novog, 152 tisuće eura vrijednog vozila hitne medicinske pomoći je vozaču Saši Eršeku simbolično uručio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je tom prilikom podsjetio da je Županija od 2017. godine financirala timove hitne medicine u Konjščini i Klanjcu. „Za njihov rad smo izdvojili gotovo 20 milijuna kuna. Budući da će ih od sada financirati Hrvatski zavod za hitnu medicinu,  imat ćemo više novaca koji ćemo moći uložiti u dodatno obrazovanje djelatnika, uređenje prostora i opremu. Od 2017. kupili smo 13 automobila za Hitnu, ove godine planiramo 6 za sanitetski prijevoz i 2 za timove hitne, a sljedeće godine 6. Imat ćemo još mlađi i bolji vozni park“ – najavio je župan Željko Kolar, pohvalivši djelatnike i vodstvo Zavoda za hitnu medicinu KZŽ, istaknuvši da je upravo on prvi izbor studenata medicine koji se odlučuju za početak karijere u hitnoj medicinskoj službi.

Početak rada timova hitne medicine T2

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za Hitnu medicinu Maja Grba Bujević istaknula je kako Krapinsko-zagorska županija predstavlja perjanicu Hrvatske u hitnim medicinskim službama. „Ovdje rade moderni i educirani timovi, dobro motivirani, opremljeni suvremenom opremom. To možemo zahvaliti Županiji koja jako puno ulaže u sustav Hitne medicinske službe, što nije svugdje slučaj. Obzirom da ova županija zaslužuje još više timova, stavili smo tu kao ispomoć Tim 2“ – rekla je ravnateljica Grba Bujević.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije Krešimir Božić, istaknuo je da upravo zabočka ispostava županijskog Zavoda za hitnu medicinu obrađuje najveći broj pacijenata. „ Što se tiče nekih brojki, da spomenem 33.300 poziva na broj 194 ili svaki četvrti stanovnik naše županije, 23.300 obrađenih pacijenata ili svaki pet stanovnik županije… Naša zabočka ispostava obradila je najveći broj pacijenata na terenu, 2400, kao i 800 pacijenata u našem prostoru za reanimaciju. Hvala svim zdravstvenim djelatnicima na mukotrpnom radu“ – kazao je ravnatelj  Božić.

Zavod za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije ima 155 djelatnika, od kojih 45 liječnika, 70 medicinskih sestara i tehničara te 33 vozača.